Zeeland Connect Jaarcongres

Meld u hier aan vóór 13 november >

You Create, We Connect

Wij dagen u uit logistieke ideeën en uitdagingen met ons te delen. Tijdens het plenaire programmaonderdeel worden een aantal thema's, ideeën of vragen behandeld. U heeft nu de mogelijkheid hiervoor een onderwerp aan te dragen. Heeft u een vraag, idee of uitdaging? Laat het ons weten en wie weet presenteert u op 22 november uw onderwerp aan logistiek Zeeland.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma 22 november

11.45 - 12.50 uur: Inloop en ontvangst met lunch
13.00 - 13.10 uur: Welkom door Gert van 't Hof
13.15 - 14.00 uur: Start themasessies ronde 1
14.00 - 14.15 uur: Pauze
14.15 - 15.00 uur: Start themasessies ronde 2
15.00 - 15.30 uur: Pauze
15.30 - 17.15 uur: Plenair programma, met hierin de volgende onderdelen:

  • Opening door Gert van 't Hof (dagvoorzitter) en John Dane (voorzitter stuurgroep Zeeland Connect)
  • Update actuele ontwikkelingen en resultaten projecten Zeeland Connect
  • Uitreiking Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek door gedeputeerde Harry van der Maas
  • Keynote: een inspirerend praktijkverhaal over material handling systemen door Henk Smits (Reesink Logistic Solutions) en Melvin de Kok (Hefmatic/Jong Logistiek Nederland)
  • You Create, We Connect

17.15 - 18.30 uur: Netwerkborrel

Locatie

Van der Valk Hotel Middelburg | Paukenweg 3 | 4337 WH Middelburg

Themasessies

Wegtransport anno 2030

Hoe ziet het wegtransport er anno 2030 uit en hoe futureproof is uw transportonderneming? Wat betekent de energietransitie en het klimaatakkoord van Parijs concreet voor uw (transport)bedrijf? Denk hierbij o.a. aan het gebruik van nieuwe brandstoffen, platooning, ecocombi’s, elektrisch rijden, etc.
I.s.m. TLN, Sweco

Offshore Wind

Met de geplande bouw van offshore windparken voor de Zeeuwse kust, de steeds groter wordende turbines en funderingen én de komst van een hub voor onderhoud aan windparken in Vlissingen, ontstaan nieuwe logistieke uitdagingen voor de regio. Een kijkje achter de schermen van de logistieke processen voor offshore wind.
I.s.m. Energy Port Zeeland

Leven lang Ontwikkelen

Hoe wordt Leven Lang Ontwikkelen op de werkvloer praktisch toepasbaar gemaakt? U wordt geïnspireerd met mogelijke oplossingsrichtingen voor duurzame inzetbaarheid van logistiek personeel, zodat een actuele en toekomstige 'skills mismatch' kan worden voorkomen. 
I.s.m. TNO, Topsector Logistiek

Lean Manufacturing

Lean Manufacturing en 5S principes zijn niet meer weg te denken binnen grote internationale ondernemingen. Wat kunt u leren van de ervaringen van deze partijen en hoe kunnen oplossingen op simpele en praktische wijze toepassen binnen de eigen onderneming?
I.s.m. Arkema

Simulatie

Simulatie is één van de tools die u als logistieke experts tot uw beschikking heeft om (logistieke) processen te optimaliseren. Deze themasessie is een verkenning van welke logistieke uitdagingen er bij u spelen en of deze middels simulatie aangepakt kunnen worden.  
I.s.m. HZ University of Applied Sciences

Meld u hier aan vóór 13 november >