Bezoek aan DC Hulst

Op donderdag 28 september vond de presentatie van DC Hulst plaats, georganiseerd door REDD in samenwerking met Impuls Zeeland FDI en Zeeland Connect. De dag omvatte een presentatie, een rondleiding en een logistieke netwerkborrel, waarbij veel vertegenwoordigers van regionale logistieke partijen aanwezig waren, mede dankzij het netwerk van Zeeland Connect. Sprekers waren Cees-Willem Koorneef van Zeeland Connect, wethouder Jean-Paul Hageman van de gemeente Hulst, evenals Kees Franse en Bart de Sitter van EvolutionRE, die hun enthousiasme deelden met de aanwezigen.

In samenwerking met EvolutionRE werkt REDD.nl aan de ontwikkeling van een distributiecentrum van maar liefst 21.700 m², dat naar verwachting beschikbaar zal zijn in het laatste kwartaal van 2023. DC Hulst bevindt zich op een ideale locatie voor activiteiten die verband houden met de nabijgelegen havens van Antwerpen (15 min), Terneuzen (20 min), Gent (30 min), Vlissingen (35 min) en Zeebrugge (50 min). Tevens is het een aantrekkelijke optie voor e-commerce bedrijven die België willen bedienen vanuit Nederland.

Wethouder Hageman toonde zich bijzonder verheugd: “Ik ben zeer enthousiast over dit project. Dit distributiecentrum zal een waardevolle bijdrage leveren aan de werkgelegenheid, en voor toekomstige bedrijven is het een optimale vestigingsplek. We bevinden ons immers niet alleen in de nabijheid van de Antwerpse haven, maar ook op een strategische route richting België en Frankrijk.”

De bezoekers werden in groepjes rondgeleid door het pand. Het centrum zal beschikken over 24 laad- en losdocks voor vrachtwagens en 180 parkeerplaatsen. Het magazijn is ontworpen voor één bedrijf, maar kan indien gewenst worden opgesplitst met een scheidingswand, zodat er ruimte is voor twee bedrijven.

 

Zeeland Connect organiseert regelmatig bedrijfsbezoeken. Kijk hier voor een indruk van alle bedrijven we die al bezocht hebben.