Bezoek Elopak

03 maart / 13:00 t/m 17:00 uur / Elopak Terneuzen

03 maart

Tijd: 14:00 t/m 17:00 uur
Locatie: Elopak Terneuzen

Bedrijfsbezoek volautomatisch hoogbouwmagazijn Elopak in Terneuzen

Op vrijdag 3 maart verwelkomt Elopak ons in hun nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn, waar we kennismaken met dit mooie bedrijf en aansluitend een rondleiding krijgen.

Hightech en volautomatisch

De logistiek en efficiëntie zijn sterk verbeterd met deze hightech faciliteit, die gebouwd is volgens de nieuwste normen: opslag over meerdere locaties is niet meer nodig en voorheen handmatige processen zijn geautomatiseerd. Het magazijn biedt volautomatische handling en heeft een totale opslagcapaciteit van 495 miljoen kartonverpakkingen. De opslagcapaciteit van het nieuwe magazijn is met 200 miljoen verpakkingen en 24 duizend palletplaatsen op 5.800 vierkante meter aanzienlijk uitgebreid. De hoogte van het magazijn is 25 meter, waardoor 9 pallets op elkaar geplaatst kunnen worden. Alle processen zijn volledig geautomatiseerd: vanaf het verlaten van de pallets uit de convertingfabriek tot de uiteindelijke opslaglocatie. Omdat er geen handmatige handelingen aan te pas komen, is het risico op beschadigde blanco verpakkingen verminderd, waardoor het niveau van voedselveiligheid binnen de faciliteit verder wordt verhoogd.

Programma

  • 14.00-14.30 uur: Inloop
  • 14.30-14.40 uur: Welkom en introductie door Cees-Willem Koorneef van Zeeland Connect
  • 14.40-15.10 uur: Presentatie over Elopak en nieuwbouw van het volautomatisch magazijn door Niels van Sabben en Michal Sprenkels van Elopak
  • 15.10-16.00 uur: Rondleiding in het magazijn
  • 16.00-17.00 uur: Netwerkborrel

Aanmelden

Dit bedrijfsbezoek is toegankelijk voor het netwerk van Zeeland Connect: iedereen die in de Zeeuwse transport & logistiek actief is. Aanmelden kan via Remco de Rijke (remcoderijke@impulszeeland.nl). Let op: er is beperkt plaats!

Shell Rilland