Bijeenkomst Multimodaal Transport

Bijeenkomst Multimodaal Transport

Maandag brachten we verschillende spelers uit de logistieke sector samen om de voordelen van multimodaal transport te bespreken. Via het Joint Corridors Off-Road programma helpen we verladers en vervoerders om meer gebruik te maken van binnenvaart, rail en short sea. In Zeeland hebben we tal van opties die het achterland met de zeehavens verbinden. Tijdens het evenement werden een aantal deelnemers van de Zeeuwse corridors bekroond tot Kampioen Multimodaal door Frans van den Boomen.

Verder kwam het volgende aan bod:
René Trommel van evofenedex gaf toelichting op adviestrajecten om goederenstromen te analyseren op de potentiële shift van weg naar water en spoor.

Jean Ruinard van North Sea Port vertelde over de multimodale opties en samenwerking van de havens in Gent, Vlissingen en Terneuzen.  

Marc Rommers en Vincent Bloot namen ons mee in het uitgebreide aanbod van Lineage: er is veel meer dan temperatuur gecontroleerde opslag alleen. Vanuit Vlissingen zijn meerdere opties per week via binnenvaart naar Rotterdam en Antwerpen en via Zeevaart naar o.a. de Nordics, West-Afrika en Zuid-Amerika.

We sloten af met een rondleiding over de terminal van Vlissingen, één van de grootste Lineage sites wereldwijd met aansluitend een netwerkborrel bij Landlust.

Benieuwd of multimodaal transport jou voordelen kan bieden op het gebied van efficiency, CO2-besparing of economisch vlak? Of wil jij op de hoogte blijven van alle (netwerk)activiteiten of programma’s voor de logistieke sector in Zeeland en omstreken? Neem dan contact op met Remco de Rijke.

Met dank aan Roelof Siereveld, Lars Francke, Marc Rommers, Vincent Bloot, Joost W.P. Heere, Nicole Coens en Annemieke Honig.