Nieuws Centraal corona loket voor Zeeuws-Vlaanderen

Centraal corona loket voor Zeeuws-Vlaanderen

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Centraal corona loket voor Zeeuwse ondernemers

 

Het ene moment heeft u een bloeiend bedrijf, het andere moment staat alles stil vanwege de Corona (Covid-19) uitbraak. Lees op deze pagina alle informatie over regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP’ers.

Overzicht van Corona-regelingen en informatie Zeeland en landelijk 

Landelijk

Regelingen voor ondernemers

Meest actuele informatie over het Corona-virus in Nederland

Zeeland

 • Corona Loket: Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact op met ons Corona-loket coronaloket@impulszeeland.nl.
 • Provincie Zeeland: De provincie werkt momenteel concrete maatregelen uit. Ze denkt onder meer aan een overbruggingskrediet voor bedrijven die net zijn begonnen (startups) of momenteel opschalen (scaleups).
 • VNO-NCW ZeelandSpeciale webpagina met actueel overzicht van maatregelen voor ondernemers en een ‘vraag en aanbod’ pagina: die koppelt ondernemers die kampen met plotselinge tekorten of -overschotten. 
 • Ik moet digitaal: Ondernemers kunnen bij Dockwize terecht voor praktische vragen over het versneld digitaliseren van bedrijfsvoering en werkzaamheden via ikmoetdigitaal.nl.  
 • De Zeeuwse gemeenten: Proberen zoveel mogelijk unanieme maatregelen te treffen en houden ondernemers hiervan op de hoogte. Zo geven de gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen ondernemers de mogelijkheid om hun belastingaanslagen uit te stellen.
 • Heeft u vragen voor uw gemeente of het UWV, bijvoorbeeld over uitkeringen, ZZP’ers of werkzoekenden? Dan kunt u mailen naar ondernemers@aandeslaginzeeland.nl
 • Zeeuwse vacaturebank: Werknemers die thuiszitten en werkgevers die dringend op zoek zijn naar handjes kunnen onder meer kijken op de banensite ZeeuwseVacaturebank.nl. Daarop staat sinds kort een hoekje voor ‘coronahulp’.
 • Sabewa: Biedt ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die problemen ondervinden, uitstel van betaling tot 1 juli 2020 aanvragen. Kijk hier voor meer informatie. 

Impuls zet dienstverlening voort

Daarnaast zet Impuls Zeeland haar gebruikelijke dienstverlening in aangepaste vorm aan ondernemers voort:

 • Gesprekken met bedrijven over problemen en behoeftes op het gebied van ondernemen in Zeeland op korte en lange termijn.
 • Met bedrijven die gebruik maken van onze financieringsvormen zoals het Zeeuws Participatiefonds en InnoGo!, die getroffen zijn door de Coronacrisis, bespreken wij waarin zij ondersteund kunnen worden. Bijvoorbeeld door uitstel van aflossing en/of rente voor een aantal maanden. 
 • Bijeenkomsten en vergaderingen zijn tot nader orde uitgesteld of worden in overleg digitaal voortgezet.
 • Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen de komende drie maanden bij Impuls Zeeland een voucher aanvragen waarin een deel van de kosten voor het inhuren van een (financieel) adviseur worden vergoed. Normaal worden vouchers van Zeeland Financial Matching alleen ingezet voor innovatieve bedrijven, maar deze eis komt komende maanden te vervallen. Meer informatie: impulszeeland.nl/zeelandfm 
 • Alle medewerkers van Impuls Zeeland werken tot nader order thuis en gaan niet naar fysieke bijeenkomsten. De kantoorlocatie van Impuls Zeeland is gesloten.

Achter de schermen van het Corona-loket werkt Impuls Zeeland intensief samen met Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten en VNO-NCW Zeeland om Zeeuwse ondernemers te helpen tijdens de Corona uitbraak. Voor het beantwoorden van alle vragen schakelen wij ons brede Zeeuwse en landelijke netwerk in van onder meer Kamer van Koophandel, banken, accountants en andere zakelijk dienstverleners, ministeries en het Invest in Holland-netwerk.

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport