Home » CSRD Academy

CSRD – Academy

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

AANMELDEN

CSRD – ACADEMY

Nu de duurzaamheidsrapportage verplicht is voor een groot aantal bedrijven worden ondernemers in de logistieke sector steeds meer geconfronteerd met deze vragen.

Alles wat je als ondernemer moet weten over de duurzaamheidsrapportage

Nu de duurzaamheidsrapportage verplicht is voor een groot aantal bedrijven ontstaan er bij veel ondernemers vragen als:

“CSRD-rapportage, wat is de impact en waar en wanneer moet ik zelf beginnen?”

“Wat zijn de gevolgen als ik niets doe?”

Vanaf 1 januari 2024 is de CSRD al van kracht voor grote, beursgenoteerde bedrijven en vanaf volgend jaar moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers en een aantal andere criteria ook gaan rapporteren.

In samenwerking met Zeeland Connect heeft UC Group een programma ontwikkeld met als doel de Zeeuwse bedrijven in verschillende kennissessies mee te nemen in de aanpak naar de CSRD-rapportage. Onder coaching en advisering van UC Group nemen de deelnemers stapsgewijs kennis van de onderdelen voor de verplichte duurzaamheidsverslaggeving, van ESG-nulmeting voor scope 1,2,3 tot een Plan van Aanpak Duurzaamheidsstrategie.

UC Group neemt u in 4 kennissessies mee in de pragmatische aanpak van een duurzaamheids-rapportage en de kansen die het biedt voor uw onderneming. Maar wij ontkomen er ook niet aan om de pijnpunten te belichten als u niet kunt voldoen aan de vragen van uw CSRD-plichtige klant zoals contract-beëindiging, de bank verstrekt geen leningen meer, investeerders haken af; kortom, een doodlopende weg!

DOELGROEP

Logistieke bedrijven (dienstverleners, transporteurs en verladers) die direct of indirect verplicht zijn om over duurzaamheid te rapporteren onder de Europese CSRD-wetgeving.

Meer specifiek lijn- en projectmanagers die verantwoordelijk zijn/worden voor de implementatie van de CSRD in hun organisatie of verantwoordelijk worden gesteld voor de indirecte duurzaamheidsverslaggeving.

OPZET EN DATA

Vier kennissessies verdeeld over vier middagen van 12:45 – 17:00 uur.

Inloop met lunch om 12:00 uur.
Fysieke bijeenkomsten bij voorkeur op een (wisselende) locatie van één van de deelnemers

 • Sessie 1: maandag 30 september
 • Sessie 2: maandag 14 oktober
 • Sessie 3: maandag 28 oktober
 • Sessie 4: maandag 11 november

AANPAK

De UC-consultant zal de deelnemende bedrijven coachen en begeleiden ter voorbereiding van de CSRD-rapportage, elke sessie is bedoeld om de deelnemers zoveel mogelijk op een pragmatische manier te laten zien hoe zij de CSRD-rapportage moeten aanpakken; gastsprekers en ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven zullen voor verdieping op bepaalde actuele thema’s zorgen

KOSTEN

Kosten voor 4 kennissessies per deelnemer € 2.000,-
Bij een 2e deelnemer per bedrijf € 1.500,-

Per bedrijf maximaal 2 deelnemers

Wat levert het op?

  1. Klanten behouden
  2. Concurrentiepositie vergroten
  3. Risico’s verlagen (financiering)
  4. Inzicht in verbeteringen
  5. Efficiëncy en lagere kosten  

Wat heb je aan de deelname?

Met een sprankelende, leerzame uitleg over de duurzaamheidsrapportage zullen we de volgende thema’s behandelen:

 • Workshop-1: wat is de impact van de CSRD op mijn bedrijf en mijn activiteiten en wat is het belang van CO2-emissie meten in de keten?
 • Workshop-2: wat zijn materiële thema’s en hoe kies ik mijn stakeholders?
 • Workshop-3: wat is een GAP-analyse en welke data en informatie zijn beschikbaar in de organisatie?
 • Workshop-4: hoe stel ik mijn actieplan op en wat is de rol van SDG’s (Sustainable Development Goals) in mijn duurzaamheidsstrategie?

Om erachter de komen of deze Academy jou iets oplevert, bieden we de mogelijkheid om je vrijblijvend in te schrijven voor de verkennende webinar op 3 september van 13.00 – 14.00u.

Aanmelden voor deze webinar kan via info@zeeland-connect.nl

 

****SPECIAAL AANBOD ESG-NULMETING****

Voor elk geïnteresseerd bedrijf zal UC Group een ESG 0-meting uitvoeren voor scope-1,2,3, dit is een eerste vereiste om de status van de onderneming op het gebied van Environmental, Social en Governance in kaart te brengen.

In samenwerking met Zeeland Connect kunnen wij deze meting aanbieden voor een speciale prijs van € 2500,- (in plaats van het reguliere tarief van € 3000,-).

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Ja, ik meld mij aan voor de CSRD-Academy

Gegevens deelnemer:

Factuuradres (indien anders)

Tijdens de cursus wordt voor eten & drinken gezorgd. Als je allergieën of dieetwensen hebt, dan horen wij die hier graag.

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport