Technasiumleerlingen maken kennis met logistiek

DARE2SHARE // Leerlingen op haventoer

Binnen ons project Dare2Share promoten we de logistieke sector ook bij middelbare scholen. Samen met Scholengroep Pontes hebben we een interessante haventour voor technasiumleerlingen georganiseerd. Jongeren maken op deze manier kennis met de logistieke sector, maar zien ook dat logistiek meer is dan een vrachtwagen en een opslagloods.

Martien Burger van Supermaritime Group liet bijvoorbeeld zien wat er allemaal nodig is op het gebied van IT om nieuwe stellingen met geïntegreerde robots te bouwen.

Jan Boelens van Lineage Logistics legde uit hoe speciale machines en hulpstukken het laden van losse dozen vis in een container flink hebben verhoogd. Voor technasiumleerlingen is er een opdracht beschikbaar om de lay-out van een loods met vaten sap opnieuw in te delen.

Harm Sanstra van Heerema Fabrication Group liet ons in een interessante presentatie zien wat voor ongelofelijke constructies hier worden gemaakt. Studenten kunnen hier aan de slag om een plan te maken voor het implementeren van een lasrobot.

We zijn de opdrachtgevers dankbaar voor de rondleiding en opdrachten, want zonder opdrachtgever geen technasium!

Wil je meer weten over Dare2Share? Voor meer informatie neem je contact op met Remco de Rijke(remcoderijke@impulszeeland.nl).

Met dank aan Stimulus Programmamanagement | Provincie Zeeland | HZ University of Applied Sciences | Fontys Hogeschool | CoE KennisDC Logistiek | Scholengroep Pontes Diane Robyn | Klaas Groot 

 

𝘋𝘦𝘻𝘦 𝘣𝘪𝘫𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘪𝘴 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘋𝘢𝘳𝘦2𝘚𝘩𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘯 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘦𝘴 𝘍𝘰𝘯𝘥𝘴 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘙𝘦𝘨𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭𝘦 𝘖𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘩𝘦𝘵 𝘙𝘪𝘫𝘬, 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘰𝘷𝘪𝘯𝘤𝘪𝘦 𝘡𝘦𝘦𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘦𝘯 𝘗𝘳𝘰𝘷𝘪𝘯𝘤𝘪𝘦 𝘓𝘪𝘮𝘣𝘶𝘳𝘨