Nieuws Evofenedex Brexit-spreekuur

Evofenedex Brexit-spreekuur

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Evofenedex lanceert Brexit-spreekuur voor Nederlands mkb

14 juli 2020

Experts zitten tweemaal per week klaar voor alle Brexitvragen.

06-07-2020  Mkb-bedrijven die vragen hebben over de brexit kunnen vanaf deze week terecht op het Brexit-spreekuur van evofenedex. Op dinsdag- en donderdagochtend, tussen 10 en 12 uur, zitten onze brexit-adviseurs klaar om alle vragen van ondernemers over de impact van de brexit op handel en logistiek te beantwoorden. Dat de spelregels  per 1 januari 2021 gaan veranderen staat vast, want het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft aangegeven geen gebruik te maken van een verlening van de huidige overgangsperiode.  De spreekuren zijn voor zowel leden als niet-leden.

Dat er veel vragen leven bij het bedrijfsleven, blijkt wel uit het Brexit-webinar dat evofenedex vorige week organiseerde. Ruim 200 geïnteresseerden werden door experts van evofenedex, de Douane, Portbase, Beurtvaartadres en het ministerie van Buitenlandse Zaken bijgepraat over de laatste stand van zaken. Tijdens het webinar werden veel vragen gesteld over exportdocumenten en vergunningen vanaf 2021, als de huidige overgangsperiode tussen het VK en de Europese Unie afloopt. De antwoorden op al deze vragen komen zo spoedig mogelijk op onze website en in nieuwsbrief. Bedrijven die handelen met het VK zullen bijvoorbeeld douanezaken moeten gaan regelen, iets dat nu nog niet nodig is.

Nog veel te doen voor brexit

Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven achterlopen als het gaat om de voorbereiding op brexit. Toch zijn veel bedrijven die bij evofenedex zijn aangesloten, weldegelijk drukdoende om de negatieve effecten van de brexit te beperken, bijvoorbeeld door personeel bij te scholen op het gebied van douanezaken. Omdat het belangrijk is voor heel Nederland dat alle bedrijven zo optimaal mogelijk zijn voorbereid, is het Brexit-spreekuur ingesteld. Ook niet-leden van evofenedex zijn welkom met hun vragen. Voor het spreekuur wordt gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Het spreekuur komt naast de vorige week door evofenedex gepubliceerde Brexit-checklist met 65 acties.

Meer informatie en aanmeldenklik hier

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport