EVOFENEDEX organiseert wekelijks gratis webinars over diverse interessante items.

EVOFENEDEX organiseert wekelijks gratis webinars over diverse interessante items.

14 mei 2020

 

Grootschalige evenementen organiseren zit er in deze periode helaas niet in. Dat is ook de reden dat drukbezochte bijeenkomsten zoals de Dag van de Gevaarlijke Stoffen, SCM Summit en Trends in Export in het voorjaar zijn afgelast. Maar waar er aan de ene kant een deur dicht gaat, openen andere deuren zich weer. Daarom zijn we rondom relevante thema’s webinars gaan organiseren om toch de actuele en relevante kennis te kunnen delen met onze leden. 

“Juist in deze verwarrende tijd is het belangrijk om onze leden op de hoogte te houden van alle turbulente ontwikkelingen rondom internationale handel en logistiek. En daarom kiezen we nu meer voor webinars”, aldus Willemijn Gwanmesia, hoofd exportopleidingen bij evofenedex.

Interactief deelnemen

Webinars organiseren is niet nieuw voor ons. We hebben recent al de nodige ervaring opgedaan met onze ICC Incoterms®-webinars, die binnen korte tijd bomvol zaten. De lessen hiervan hebben we meegenomen bij het organiseren van interactieve online sessies op andere onderwerpen. Gwamnesia: “We merken dat de webinars snel vol zitten. Dat komt mede door de laagdrempeligheid om deel te nemen, maar ook omdat deelnemers in maximaal een uur weer even een opfriscursus krijgen op onderwerpen waar ze juist in deze periode uitdagingen ondervinden.” 

De verwachting is dat er tot 1 september geen ruimte is voor het organiseren van grootschalige evenement met meer dan honderd bezoekers. “Daarom gaan we onze leden ook in het najaar via webinars op een interactieve manier informeren over veranderende wet- en regelgeving, ICC Incoterms® 2020, exportmanagement, gevaarlijke stoffen, arbeidsmarkt en andere relevante thema’s. En het mooie is, dat deelnemers in zo’n webinar ook van elkaars uitdagingen en vragen leren. De software biedt hier namelijk uitstekende mogelijkheden voor”, besluit Willemijn.

Aankomende webinars

Op dit moment staan er diverse webinars gepland op het gebied van duurzaamheid, data & digitalisering, gevaarlijke stoffen, export, vervoerswetgeving en andere relevante thema’s. Bekijk hier het volledige overzicht. Wil je als meteen op de hoogte zijn van nieuwe webinars? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse kennisnieuwbrief of ontvang maandelijks de evenementenupdate.