FastXS

FastXS

Uniform aanmeld- en toegangssysteem voor vrachtauto’s De Zeeuwse regio wordt aantrekkelijker voor logistiek dienstverleners door het hanteren van een uniform of gestandaardiseerd aanmeldingsbeleid. Het is voor bedrijven (verladers) interessant vanuit het oogpunt van betrouwbaarheid, efficiency, veiligheid en snelheid. Voor vervoerders zijn vergelijkbare belangen te realiseren als meerdere bedrijven het standaard ingevoerd hebben.

De kern van het project is de gemeenschappelijke definitie en acceptatie van een gestandaardiseerd aanmeldingsbeleid en –systeem door bedrijven en logistieke dienstverleners in de Zeeuwse regio.

Toegang tot (haven)terminals zal op basis van een persoonlijke kaart, de CargoCard (chauffeurs afhankelijk), plaatsvinden voorzien van biometrische kenmerken, dus ongevoelig voor fraude. Deze kaart wordt via enkele pilots in Zeeland stapsgewijs geïntroduceerd.

CargoCard

Chauffeurs die bij een terminal of depot aankomen voor een lading moeten zich identificeren. Dat gaat gepaard met de nodige administratieve handeling en waardoor vertraging ontstaat. De gegevens op de CargoCard en biometrische informatie automatiseren de identificatie van de chauffeur, waardoor de administratieve afhandeling aanzienlijk wordt versneld en vereenvoudigd.

 Open brochure FastXS – CargoCard >

Betrokken partijen

Topsector Logistiek, Secure Logistics, Supermaritime.

Contactpersoon

Marieke Vavier: vavier@portsolutionsrotterdam.com