Home » Innovatielijnen » Autonoom Transport

Autonoom Transport

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Autonoom Transport

Belang voor Zeeland

In de komende jaren zullen in Nederland eerst ‘connected’ voertuigen, zoals truck platooning, grootschalig worden ingevoerd en vervolgens stappen gezet worden voor het invoeren van volledig autonome voertuigen. Ook autonome schepen zullen hun intrede doen. We onderzoeken hoe bedrijven deze technologie kunnen inzetten en welke aanpassingen hiervoor nodig zijn binnen bedrijven en in de infrastructuur.

De invoering van volledig autonoom transport kan een grotere impact hebben op de bedrijfsprocessen dan het vervangen van een chauffeur door een computer. De verwachting is dat autonome trucks 24 uur per dag zullen rijden tussen hubs in een (inter)nationaal netwerk. Autonome voertuigen hebben een control room waar operators in steeds minder vaak voorkomende gevallen een manuele interventie kunnen plegen. Een vergelijkbare ontwikkeling is gaande in de binnenvaart en zeevaart. Het ontwikkelen van logistieke diensten en partnerships voor de last mile vraagt om nieuwe competenties van en samenwerking door Zeeuwse logistiek dienstverleners en het opzetten van Zeeuwse hubs die meedraaien in deze netwerken. 

  Heb je vragen over Autonoom Transport?

  Voor meer informatie: info@zeeland-connect.nl

  Nieuws

  Innovatielijnen Zeeland Connect

  Logistieke Stromen en Verbindingen

  Zero Emissie Logistiek

  Digitalisering en Robotisering

  Autonoom Transport