Home » Innovatielijnen » Digitalisering en Robotisering

Digitalisering en Robotisering

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Digitalisering en Robotisering

Belang voor Zeeland

Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt in Zeeland en opkomst van gerobotiseerde en zelflerende logistieke systemen is innoveren in digitalisering en robotisering in Zeeland onvermijdelijk voor alle type bedrijven. Er zijn al veel oplossingen op de markt beschikbaar die direct door Zeeuwse bedrijven ingezet kunnen worden (zoals de digitale vrachtbrief). Een uitdaging voor Zeeuwse bedrijven is om kennis te nemen van deze mogelijkheden en concrete stappen te zetten. Een tweede uitdaging voor Zeeuwse bedrijven is om oplossingen te ontwikkelen voor de diverse niches die kenmerkend zijn voor het Zeeuwse bedrijfsleven, maar die niet altijd voldoende volume hebben om de hoge investeringen terug te verdienen. Daarnaast gaan ontwikkelingen in ICT heel snel. De derde is een uitdaging is om de impact en mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen tijdig en goed te kunnen doorgronden en tijdig projecten te starten om met deze ontwikkelingen om te gaan.

Met digitalisering en robotisering worden bedrijven responsiever en minder gevoelig voor beschikbaarheid van arbeidskrachten. We onderzoeken hoe bedrijven data en informatie automatisch kunnen registreren en verwerken en processen kunnen robotiseren. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt in Zeeland en opkomst van gerobotiseerde en zelflerende logistieke systemen is innoveren in digitalisering en robotisering in Zeeland onvermijdelijk voor alle type bedrijven. Voor bedrijven kan dit een kans zijn om hun marktpositie te behouden en versterken. 

Heb je vragen over digitalisering en robotisering?

Rutger van der Male
Meer informatie over deze innovatielijn?

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport