Home » Innovatielijnen » Logistieke Stromen en Verbindingen

Logistieke Stromen en Verbindingen

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Logistieke Stromen en Verbindingen

Belang voor Zeeland

Efficiënte achterlandverbindingen en nieuwe bestemmingen versterken de concurrentiepositie van het verladers en logistieke bedrijven en het vestigingsklimaat in Zeeland. Dat geldt niet alleen voor haven gebonden logistieke stromen, maar ook voor goederenstromen van en naar handels- en productiebedrijven in Zeeland, ook wel genoemd ‘continentale goederenstromen’. Uiteindelijk zijn het alle verbindingen zowel over water en over land die een competitief logistiek netwerk vormen. De uitdaging is om zoveel mogelijk ladingstromen van en naar Zeeland te bundelen om hoge frequenties en meerdere bestemmingen te kunnen aanbieden. Daarnaast is essentieel om het transportnetwerk snel te kunnen aanpassen aan veranderende behoeften bij verladers. De verantwoordelijkheid van het samenbrengen en binden van de haven gebonden ladingsstromen en het ontwikkelen en aanpassen van de benodigde publieke en private infrastructuur ligt bij het logistieke bedrijfsleven en North Sea Port. 

In Zeeland Connect werken de partijen samen voor het identificeren en uitwerken van organisatorische en technische innovaties die het proces om nieuwe logistieke verbindingen op te zetten versnellen en de bestaande verbindingen te versterken. Voorbeelden zijn het systematisch in beeld brengen en houden van ladingstromen en veranderingen daarin zodat transportnetwerken snel aangepast kunnen worden aan veranderende behoeften. Central Gate kan een stimulans zijn om op een innovatieve manier informatie over ladingsstromen te delen en de synergie in ladingstromen te analyseren. De opkomst van de circulaire economie biedt mogelijkheden om volumes te laten groeien en een afname van fossiele ladingstromen op te vangen.

  Heb je vragen over Logistieke Stromen en Verbindingen?

  Remco de Rijke Zeeland Connect

  Remco de Rijke

  Innovatielijn manager Logistieke Stromen en Verbindingen
  E-mail: remcoderijke@impulszeeland.nl

  Projecten Logistieke Stromen en Verbindingen

  AgrifoodPlus Express

  Duurzame oplossing over het water tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad

  Klik hier en bekijk het project.

  Schelde Barge Corridor

  Groene en betrouwbare binnenvaart over water tussen Westdorpe en Antwerpen

  Klik hier en bekijk het project.

  Nieuws

  Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

  Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

  Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
  30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

  read more
  Verladerskring bij DSV

  Verladerskring bij DSV

  Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

  read more
  Verladerskring bij Ravago

  Verladerskring bij Ravago

  Verladerskring bij Ravago. De verladerskring Kanaalzone komt 4x per jaar bij elkaar. Voor de laatste bijeenkomst van 2023 waren we op bezoek bij Ravago Logistic Terneuzen B.V.

  read more

  Innovatielijnen Zeeland Connect

  Logistieke Stromen en Verbindingen

  Zero Emissie Logistiek

  Digitalisering en Robotisering

  Autonoom Transport