Home » Innovatielijnen » Zero Emission Logistiek

Zero Emission Logistiek

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Zero Emission Logistiek

Belang voor Zeeland

De ambitie van het Klimaatakkoord van Parijs betekent voor de logistiek de overstap naar schone energiedragers. Het transitieproces naar die doelstellingen is voor velen, ook logistiek dienstverleners lastig en complex. We doen onderzoek naar logistieke innovaties nodig om zero emissie in te kunnen voeren, de investeringsbeslissingen die bedrijven moeten nemen en benodigde laad- en tankinfrastructuur in Zeeland.

Op dit moment is de klimaatopgave helder (min 49% CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990), maar zijn de mogelijkheden voor logistieke bedrijven om concrete stappen te zetten beperkt en de onzekerheden en onduidelijkheden over de ontwikkeling technologie en prijzen in de komende jaren zijn groot. De energietransitie vraagt om andere brandstoffen en investeringen in andere voer- en vaartuigen en mogelijk ook aanpassingen in logistieke netwerken. De actielijn ondersteunt bedrijven bij het verkennen, kiezen, testen van de verschillenden technologieën en het uitwerken en aanpassen van logistieke processen in de keten. Ook de noodzakelijke infrastructuur van nieuwe energiebronnen is van belang.

  Heb je vragen over zero emission logistiek? 

  Rick Suurmond

  Rick Suurmond

  Innovatielijn manager Zero Emissie Transport Zeeland

  Aanmelden Zero Emission Van Academy

  Projecten Zero Emission Logistiek

  CSRD-academy van start

  Vanaf 1 januari 2024 is de CSRD al van kracht voor grote, beursgenoteerde bedrijven en vanaf volgend jaar moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers ook gaan rapporteren.

  Naar project.

  Zero Emissie Van Academy

  Kennis en inzicht voor verantwoorde beslissingen over verduurzaming van jouw wagenpark in drie middagen. 

  Naar project.

  Zero Emissie Truck Academy

  Elke transport-professional krijgt te maken met de transitie van diesel naar elektrisch. Om hierover de juiste besluiten te kunnen nemen is gedegen kennis van het allergrootste belang

  Naar project.

  Nieuws

  Duurzaamheidsbeurs Terneuzen

  Duurzaamheidsbeurs Terneuzen

  Johnny Nijenhuis gaf donderdag 2 februari een presentatie over elektrische vrachtwagens in Terneuzen bij de CO3 Campus. Daar sprak hij tijdens de Duurzaamheidsbeurs .

  read more

  Innovatielijnen Zeeland Connect

  Logistieke Stromen en Verbindingen

  Zero Emissie Logistiek

  Digitalisering en Robotisering

  Autonoom Transport