Nieuws Johnny Nijenhuis over de laatste ontwikkelingen binnen zero emissie transport

Johnny Nijenhuis over de laatste ontwikkelingen binnen zero emissie transport

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

“In 2035 wordt er geen dieseltruck meer verkocht”

Vanuit het OPZuid-project Zero Emissie Transport Zeeland hebben we Johnny Nijenhuis uitgenodigd. Deze merkonafhankelijke expert in zero emissie vrachtwagens praat ons bij op 2 februari over de laatste ontwikkelingen.

We bieden 4 deelnemers de kans om met Johnny persoonlijke business cases te bespreken tijdens 1-op-1 gesprekken. Johnny Nijenhuis zal ook aanschuiven tijdens de middaglunch waar een rondetafelgesprek plaatsvindt, gehost door Zeeland Connect. Hier kunnen 10 ondernemers zich kunnen aansluiten. Tijdens dit gesprek brainstormen we samen over ideeën en oplossingen die de sector nodig heeft.

Programma

  • 09:30 – 10:30 1-op-1 slot
  • 10:30 – 11:30 1-op-1 slot
  • 12:00 – 14:00 Rondetafelgesprek van Zeeland Connect
  • 14:00 – 15:00 1-op-1 slot
  • 15:00 – 16:00 1-op-1 slot

Deelname aan dit programma is kosteloos, maar vol is vol, wees er dus snel bij als je van deze unieke kans gebruik wilt maken. Inschrijven kan via onze projectmanager Kymo Engelman (kymoengelman@impulszeeland.nl, mobiel +31 6 5230 1972).

Waarom doen wij dit?

Het doel van het project Zero Emissie Transport is het ontwikkelen van een ‘Innovation Community Zero Emissie Transport’ binnen het platform Zeeland Connect. Ook voor ondernemers in Zeeland komt de klimaatopgave snel dichterbij: de sector mobiliteit in Zeeland moet in 2030 al een reductie van 49% CO2 uitstoot hebben gerealiseerd. Rekenend met een vervangingstermijn van 7 jaar, zullen bedrijven vanaf 2023 stap voor stap een deel van hun vloot moeten gaan vervangen. Dit is een complexe opgave, omdat technologie, overheidsbeleid en de markt voor zero-emissie oplossingen continu in beweging zijn. Daarnaast is procesinnovatie in logistieke processen nodig, omdat zero-emissie voertuigen niet 1-op-1 passen in de huidige logistieke operaties van bedrijven.

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport