Netwerkbijeenkomst wegtransport

Op 22 november zijn we te gast bij Bosman Transport

Netwerkbijeenkomst wegtransport

Zeeland Connect organiseert 2x per jaar de netwerkbijeenkomst wegtransport in samenwerking met Transport en Logistiek Nederland en de Provincie Zeeland. Op dinsdag 22 november zijn we te gast bij Bosman Transport.

Wil je als wegtransporteur ook aansluiten op 22 november? Meld je aan bij Remco de Rijke (remcoderijke@impulszeeland.nl).

Programma 22 november, locatie Bosman Transport

14.45-15.00       Inloop

15.00-15.20       Bijdrage Bosman Transport

Presentatie over het bedrijf en bespreken tegen welke uitdagingen zij als vervoerder aanlopen.

15.20-15.30       Korte bijdrages

Bijdrage Peter Gideonse (Impuls) over Brexit Adjustment Reserve (BAR) HZ/Impuls over Zero Emissie Transport project en de mogelijkheden rondom TCO analyse, scans en elektrisch proefrijden.

15.30-16.00       Bijdrage Martijn Hamelink (Equans)

De energietransitie versnelt de elektrificatie van bedrijfswagenparken. Vanzelfsprekend kan de transportsector niet achterblijven. De stap naar zero emission vrachtwagens kent de nodige uitdagingen. Want terwijl het aantal e-trucks groeit, neemt de krapte op het energienet toe. Voor veel logistieke bedrijven is netcongestie in toenemende mate een probleem. De urgentie van de netcongestieproblematiek zorgt gelukkig voor innovatieve toepassingen, slimme energiesystemen en nieuwe samenwerkingen. Echter, hoe komen we tot een toekomstgerichte oplossing voor netcongestie in de logistieke sector? EQUANS deelt graag de ontwikkelingen op de markt en concrete oplossingsrichtingen voor uw onderneming.

16.00-16.30       Bijdrage Rob Koppejan over project Connected Transport Corridor

Vervoerders en overheden staan voor een uitdaging de komende jaren: door de woonopgave en geplande wegwerkzaamheden worden de huidige verkeersknelpunten nog zwaarder belast. Hoe zorgen we dat transport in en tussen steden veiliger en duurzamer wordt? In de Connected Transport Corridors werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met wegbeheerders van steden en provincies, regionale hubs, verladers en vervoerders aan oplossingen om de bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de logistieke sector te verbeteren.

16.30-17.00       Uitloop en netwerkborrel.

Wil je als wegtransporteur ook aansluiten op 22 november? Meld je aan bij Remco de Rijke (remcoderijke@impulszeeland.nl).