Op Zuid aanvraag ingediend voor twee innovatie projectinitiatieven

Op Zuid aanvraag ingediend voor twee innovatie projectinitiatieven

 

Op 7 juni 2019 heeft Zeeland Connect in samenwerking met een groot aantal projectpartners een subsidieaanvraag ingediend binnen de OPZuid (2014-2020) call van mei/juni voor twee innovatie projectinitiatieven. Deze twee projecten zijn genaamd:

  •  Zero Emission
  •  Living Lab Autonoom Transport Zeeland

De projecten beslaan ieder een zeer belangrijk innovatief onderwerp voor de regionale logistieke sector en de logistieke sector als geheel, namelijk emissievrij- en autonoom transport. Beide heb als doel om de (lokale) MKB in een testomgeving kennis te laten maken met deze innovatieve onderwerpen en voor hen inzichtelijk te maken was de business impact is en hoe deze technologieën binnen haar eigen bedrijfsvoering ingepast zou kunnen worden.

Zero Emission

Het doel van het project Zero Emission is het ontwikkelen van ‘Innovation Community Zero Emissie Transport’ binnen het platform Zeeland Connect waarbinnen overheid, het bedrijfsleven en HZ University gezamenlijk innoveren op het gebied van Zero Emissie Transport. Deze ‘Innovation Community’ biedt de volgende aspecten:

  • Het bieden van objectieve informatie over ontwikkelingen in technologie in voertuigen (batterijen/waterstof), markt/prijzen, laad- en tankinfrastructuur en logistieke (proces)innovaties in Nederland en Europa. Dit vertaalt zich in een roadmap-tool waarmee bedrijven zelf kunnen inventariseren welke stappen te nemen in elk welk temp richting Zero Emissie transport.
  • Platform voor open innovatie voor logistieke procesinnovaties om Zero Emissie in de bedrijfsvoering te integreren.
  • Het ontwikkelen van een gezamenlijk roadmap voor laad- en tankinfrastructuur voor Zeeland.

Het project Zero Emission loopt van 01-01-2020 tot 01-01-2024.

 

Living Lab Autonoom Transport Zeeland

Het project Living Lab Autonoom Transport Zeeland ontwikkelt een open innovatiesysteem waarin logistieke bedrijven, technologieaanbieders voor autonome voertuigen, wegbeheerders en kennisinstellingen gezamenlijk innoveren en experimenteren met autonome voertuigen met mixed traffic in real-life logistieke operaties en op de openbare weg. Dat is innovatief en niet eerder in Nederland uitgevoerd. Naast partijen uit de regio nemen ook innovatiebedrijven VDL en Terberg deel aan dit project,

Het project Living Lab Autonoom Transport loopt van 01-11-2019 tot 01-01-2023.

Wilt u meer weten over deze projecten of bent u geïnteresseerd in deelname? Stuur dan een email naar info@zeeland-connect.nl