Home » Over ons

Over ons

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Over Zeeland Connect

Als onafhankelijk innovatienetwerk versterken we de Zeeuwse logistieke sector binnen en buiten de regio door middel van samenwerking, kennisdeling en het faciliteren van projecten. Onze focus ligt op vier Innovatielijnen: 

  • logistieke stromen, 
  • zero-emissie logistiek, 
  • digitalisering en robotisering, en 
  • autonoom transport. 

We richten ons op het maximaliseren van kansen binnen deze gebieden door nauwe samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Door gezamenlijk projecten te initiëren en uit te voeren, streven we naar duurzame en innovatieve oplossingen voor de toekomst van de logistiek in Zeeland.

Wanneer je lid wordt van Zeeland Connect, profiteer je van een groeiend netwerk van gelijkgestemde professionals, experts en beleidsmakers. De samenwerkingen die vanuit het netwerk ontstaan, openen deuren naar nieuwe mogelijkheden, projecten en markten.

Naast toegang tot dit netwerk bieden we ook een variërend jaarprogramma aan, met onder andere het jaarlijkse CEO-diner en jaarcongres, innovatietafels, bedrijfsbezoeken bij onze leden en masterclasses die aansluiten bij onze innovatielijnen. We spelen altijd in op de uitdagingen die er spelen binnen de sector.

Zeeland Connect staat voor het verbinden van innovatie aan de ene kant en ondernemers aan de andere kant.

Ons netwerk
Het netwerk bestaat uit diverse belangrijke groepen in Zeeland. Dit omvat ondernemers in de logistieke sector, die primair betrokken zijn, evenals bedrijven met een vitale logistieke component voor hun bedrijfsvoering. Daarnaast omvat het ook kennisinstellingen die streven naar aansluiting met het bedrijfsleven. Zij delen kennis op het gebied van logistiek en innovatie, terwijl ze tevens praktijkgerichte, innovatieve en relevante educatie bieden aan hun studenten, met inbegrip van een onderzoekscomponent. Tot slot zijn (semi)overheden betrokken die belang hebben bij een sterke logistieke sector in Zeeland als fundament voor economische groei en welvaart in hun verzorgingsgebied. Dit geldt ook voor (semi)overheidsinstellingen met een sterke logistieke component in hun bedrijfsvoering. 

Deze diverse groepen worden vertegenwoordigd en gestuurd door de strategische partners van Zeeland Connect, die gezamenlijk de stuurgroep vormen en richting geven aan het beleid van Zeeland Connect.

Wie kan zich aansluiten bij Zeeland Connect?
Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Nieuws

Verladerskring Noord bij Alternate

Verladerskring Noord bij Alternate

Gisteren was de tweede bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij Alternate in Tholen. Zeg je Alternate, dan zeg je computers en hardware. Alternate is sinds 1998 ook gevestigd in Nederland

read more
Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke stromen en verbindingen

Zero emissie logistiek

Digitalisering en robotisering

Autonoom transport