Hybride Techniekopleiders Zeeland

Opleidingstraject Hybride Techniekopleiders Zeeland start vanaf najaar 2021

We begeven ons in een mooie branche! Ervoor zorgdragen dat kennis en ervaring op hoog niveau behouden en doorgegeven wordt, is dan ook zeer belangrijk. Mede door de verbinding tussen het onderwijs en de beroepspraktijk kunnen we dit gezamenlijk realiseren. En dit maken hybride techniekopleiders mogelijk. Ook vanuit de logistieke sector!

Hybride Techniekopleiders
Het project Hybride Techniekopleiders valt onder het landelijke initiatief Sterk Techniek Onderwijs en wordt uitgevoerd vanuit STO Zeeland en Huis van de Techniek. Het is mede het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische O&O fondsen (OTIB / A+O Metalektro / OOM), Bouwend NL, Scalda, VMBO’s, opleider Fontys en enkele netwerken in Zeeland. De deelnemers aan dit traject ontwikkelen niet alleen zichzelf, het is namelijk een unieke manier om met praktijkkennis van de werkvloer ook het onderwijs te versterken!

Na succesvolle trajecten in 2018 én 2019, gaat er dit najaar weer een van start. Wellicht juist nú een mooie kans voor jou of je collega’s. Het tekort aan techniekdocenten was al groot en helaas heeft corona een nog grotere impact op het tekort. Maar vóóral heeft het onderwijs praktijkmensen hard nodig. Want iedereen weet het: je leert het beste in de praktijk en van praktijkmensen. Talenten van de toekomst verdienen up-to-date kennis.

Onderwijs en bedrijfsleven met elkaar verbinden
Ga dus terug naar school, maar dan als hybride techniekopleider. Het betreft altijd een hybride constructie; de techniekopleider is zowel werkzaam in de praktijk als in het onderwijs. Lees hier waarom het zo leuk is om je kennis, ervaring en kunde, over te brengen op een nieuwe generatie én dit te kunnen combineren met een baan bij je werkgever!

Interesse?
Heb je interesse en wil je meer weten? Bekijk dan deze animatie of de website van Fontys. Niet alleen voor de deelnemer en het onderwijs is dit traject interessant, ook voor werkgevers zijn er vele voordelen. Bekijk deze video waarom dit initiatief ook zo interessant is voor organisaties. Je kunt eventueel ook contact opnemen met projectleider Marianne van Meel (mvmeel@huisvandetechniek.nl / 06-11192516 of via de website van Huis van de Techniek.

Download hier alle informatie voor de werkgever: klik hier
Download hier alle informatie voor de werknemer: klik hier

Vaardigheden

Gepubliceerd op

juli 2, 2021