Home » Projecten » AgriFood plus Express » AgriFood Express Vlissingen

AgriFood Plus Express Vlissingen

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

AgriFood+ Express Vlissingen | Terug

Vlissingen

Publicaties

Video’s

Vlissingen wordt gekenmerkt door haar goede bereikbaarheid. De verbindingen met het binnenvaartnetwerk (dagelijkse verbindingen), het spoor en het wegennetwerk zijn goed en kampen daarbij nauwelijks met congestieproblemen. Door de aansluiting op de Westerschelde zijn de havens direct verbonden met de Noordzee. Mede door de diepgang van 16,5 meter kunnen bijna alle type schepen deze waterweg/haven passeren. De centrale positie in Europa betekent een ideale positie voor de zeevaart, voor zowel internationale als intra-Europese (container-) stromen. 

In de Zeeuwse havens vindt nog steeds grootschalige industrie plaats door grote internationaal georiënteerde bedrijven. Mede door de ondersteuning van het grote aanbod van professionele dienstverlenende partijen op het gebied van havenactiviteiten, Value Added Logistics en op- en overslag, vindt er een hoge toegevoegde waarde plaats. In de Zeeuwse havens zijn tal van gespecialiseerde terminals, zoals bijvoorbeeld de Food Port in de Bijleveldhaven. Deze Food Port biedt stuwadoorsservices, diverse faciliteiten zoals geconditioneerde opslag en daarnaast ondersteunende diensten zoals de afhandeling van douane formaliteiten. Door de bundeling van verschillende activiteiten op één centrale locatie, kunnen goederen snel worden afgehandeld. 

De terminals in Vlissingen staan in verbinding met tal van overzeese bestemmingen. Hieronder een selectie van een aantal bestemmingen. Raadplegen alle lijndiensten via de website van North Sea Port: https://www.northseaport.com/content/detail/5/zaken-doen#z43 

Noord Frankrijk
Danser heeft meerdere keren per week verbindingen vanuit Vlissingen en Gent naar Lille/Dourges. 

Scandinavië
Unifeeder heeft 2x per week een verbinding o.a. met transhipment en shortsea met containers bananen vanuit Vlissingen: 1x naar Oslo (Noorwegen) en Helsingborg (Zweden) en 1x naar Helsinki (Finland). Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor ro/ro, containers en project cargo via DFDS vanuit Gent naar Brevik (Noorwegen), Gothenburg (Zweden) of via Wagenborg vanuit Terneuzen naar Lübeck (Noord-Duitsland), Bråviken en Hallstavik (Zweden). 

Rusland
Unifeeder biedt Rusland aan voor export vanuit Vlissingen naar St. Petersburg, onder andere voor transport van aardappelen, uien en fruit. 

West Afrika
West-Afrika is een belangrijke bestemming voor aardappelen en uien. CMA-CGM biedt al jaren een wekelijkse dienst en vaart via Algeciras (Spanje) en Tanger (Marokko) naar Dakar (Senegal) en San Pedro & Abidjan (Ivoorkust). MSC vaart 1 keer per week vanuit Vlissingen via Sines (Portugal) en Las Palmas naar West-Afrika. Bestemmingen die worden aangedaan zijn onder andere Dakar (Senegal), Conakry (Guinee), San Pedro (Ivoorkust), Lome (Togo) en Luanda (Angola). 

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika is een belangrijke oorsprong voor onder andere fruit richting Noord-West Europa. Vlissingen en Zuid-Amerika staan in verbinding via diverse rederijen (Seatrade, Great White Fleet en Geest-Line) naar verschillende bestemmingen, waaronder diverse eilanden, Colombia, Ecuador, Peru, Panama en Costa Rica.

Meer weten over de verbindingen:

Jean Ruinard, commercieel manager North Sea Port
E-mail: jean.ruinard@northseaport.com

 

 

Meer info over de Joint Corridors AgriFood+ Express:


Regio Flevoland:
Grant Pinkney, CTU
E-mail: gpinkney@ctu.nl

Regio Zeeland:
Roelof Siereveld, Kloosterboer
E-mail: Roelof.Siereveld@kloosterboer.nl

Joost Heere, Lineage
Email: joost.heere@kloosterboer.nl

Joint Corridor:
Remco de Rijke, Zeeland Connect
E-mail: remcoderijke@impulszeeland.nl

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport