Home » Projecten » Archief » Betere Sluisbezetting Terneuzen

Betere Sluisbezetting Terneuzen

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Betere Sluisbezetting Terneuzen

Beter Benutten – afgerond

Schepen hebben geregeld lange wachttijden bij de sluizen van Terneuzen. Een betere bezetting van de sluizen, bijvoorbeeld door betere spreiding van de schepen, voorkomt piektijden. In Terneuzen is een uitgebreide analyse gemaakt van aantallen schepen op verschillende tijdstippen en dagen. Wat zijn de drukke momenten, welke schepen worden er dan geschut, zijn sommige dagen drukker dan andere? De studie is erop gericht inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de scheepvaart slimmer aan te sturen en effectiever gebruik te maken van bestaande maritieme- en haveninfrastructuur. Met als direct effect kortere wachttijden voor de schepen, en dus economisch voordeel voor zowel verladers, binnenvaart als bedrijven.

 

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport