Home » Projecten » Archief » FastXS

FastXS

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

FastXS

Uniform aanmeld- en toegangssysteem voor vrachtauto’s De Zeeuwse regio wordt aantrekkelijker voor logistiek dienstverleners door het hanteren van een uniform of gestandaardiseerd aanmeldingsbeleid. Het is voor bedrijven (verladers) interessant vanuit het oogpunt van betrouwbaarheid, efficiency, veiligheid en snelheid. Voor vervoerders zijn vergelijkbare belangen te realiseren als meerdere bedrijven het standaard ingevoerd hebben.

De kern van het project is de gemeenschappelijke definitie en acceptatie van een gestandaardiseerd aanmeldingsbeleid en –systeem door bedrijven en logistieke dienstverleners in de Zeeuwse regio.

Toegang tot (haven)terminals zal op basis van een persoonlijke kaart, de CargoCard (chauffeurs afhankelijk), plaatsvinden voorzien van biometrische kenmerken, dus ongevoelig voor fraude. Deze kaart wordt via enkele pilots in Zeeland stapsgewijs geïntroduceerd.

CargoCard

Chauffeurs die bij een terminal of depot aankomen voor een lading moeten zich identificeren. Dat gaat gepaard met de nodige administratieve handeling en waardoor vertraging ontstaat. De gegevens op de CargoCard en biometrische informatie automatiseren de identificatie van de chauffeur, waardoor de administratieve afhandeling aanzienlijk wordt versneld en vereenvoudigd.

Open brochure FastXS – CargoCard >

Betrokken partijen

Topsector Logistiek, Secure Logistics, Supermaritime.

Contactpersoon

Marieke Vavier: vavier@portsolutionsrotterdam.com

Nieuws

Verladerskring Noord bij Alternate

Verladerskring Noord bij Alternate

Gisteren was de tweede bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij Alternate in Tholen. Zeg je Alternate, dan zeg je computers en hardware. Alternate is sinds 1998 ook gevestigd in Nederland

read more
Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport