Home » Projecten » Archief » Synchromodaal Transport Kanaalzone

Synchromodaal Transport Kanaalzone

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Synchromodaal Transport Kanaalzone

Bundeling Goederenstromen In de Kanaalzone worden veel goederenstromen nu vaak afzonderlijk van elkaar en met één transportmiddel vervoerd. Door een slimme bundeling van verschillende goederenstromen kunnen al veel voordelen worden behaald, maar daarnaast kan ook gekeken worden naar een combinatie van transportmethodes. In de Kanaalzone worden nu voor acht bedrijven en verladers de goederenstromen in beeld gebracht en wordt gekeken waar mogelijkheden voor slimme bundeling én voor synchromodaal transport zijn. Kosten voor voorraadbeheer en transport kunnen hier mogelijk door worden verlaagd.

Bundeling Goederen Spoor 

Acht productiebedrijven en verladers in de Kanaalzone kijken of zij succesvol goederenstromen over het spoor kunnen bundelen. Idee is dat op die manier laadcapaciteit van treinen beter benut kan worden. Door slimme bundeling van goederenstromen van meerdere bedrijven in bijvoorbeeld één trein richting eenzelfde bestemming, of langs hetzelfde spoor, kunnen de bedrijven veel kosten-effectiever transporteren. Door een goed inzicht in de mogelijkheden over het spoor, kunnen bedrijven wellicht vaker kiezen voor transport over het spoor in plaats van over de weg. Naast een vergroting van de concurrentiekracht van de regio, valt dit ook binnen de focus op duurzaamheid. 

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport