AgriFood+ Express Publicaties

AgriFood+ Express Publicaties | Terug 

Vlissingen

Rotterdam Maasvlakte

Lelystad

Publicaties

Video’s

0320 OFF-ROAD MKB LELYSTAD

3 november 2022

INSTAP-EVENT: IMPORT EN EXPORT VAN WEG NAAR WATER

Klik hier en download de uitnodiging in PDF.

Ervaart u problemen of maakt u zich zorgen over uw export en import van goederen over de weg door het groeiende chauffeurstekort, krapte van beschikbare capaciteit, congestie op de autowegen en in de zeehavens, veiligheid en diefstal onderweg, en klimaatmaatregelen? Dan is het belangrijk om te weten dat bedrijven in Lelystad en omgeving de handen ineen hebben geslagen om samen robuuste transportroutes op te zetten met de binnenvaart naar de havens van Rotterdam en Vlissingen en naar Noord-Nederland.

INSTAPPEN MAAR…
Voor MKB in Lelystad en omgeving is het daarom nu het moment om ook gebruik te gaan maken van deze duurzame transportoplossingen en in te stappen op de zogenoemde Joint Corridors Off-Road. Het maakt in een klap uw export en import voor vandaag en morgen buitengewoon betrouwbaar en 400% concurrerend.

Kom donderdagmiddag 3 november 2022 naar het Flevokust Haven Off-Road Instap-eventspeciaal voor het MKB van Lelystad e.o. Daar laten wij u kennismaken
met de mogelijkheden en voordelen van import en export over water. Speciaal het MKB krijgt een uniek kijkje in de logistieke keuken van de moderne terminal Flevokust Haven, geschikt voor containers, breakbulk en projectlading.

PROGRAMMA
Donderdagmiddag 3 november 2022
15.00 – 15.15 uur: Inloop.
15.15 – 15.30 uur: Welkom en korte uitleg.
15.30 – 17.00 uur: start ‘Off-Road Rally’ rondleiding op de overslagterminal voor binnenvaart. En vul zelf de Modal shift analyzer in. Binnen een dag weet u hoe uw modal shift kansen liggen.
17.00 – 18.00 uur: MKB-netwerkborrel, met volop gelegenheid tot het stellen van uw bedrijfsspecifieke vragen over export en import en het gesprek aan te gaan met tevreden verladers en vervoerders die u al zijn voorgegaan.

Locatie
CTU Flevokust
IJsselmeerdijk 85, 8221 RC Lelystad

Kosten
Aan dit instap-event zijn voor bedrijven geen kosten verbonden.

Inschrijven
U kunt zich tot 1 november 2022.
Klik hier.

 

Artikel Evofenedex magazine
Nummer 10 / 21 december 2021

Agrifood+ Express Fenedex magazine

Een schip geladen met reefercontainers op de Agrifood+ Express. Foto uit het artikel: Honkoop Barging.

Agrifood+ Express verbindt laders

Duurzaam binnenvaarttraject in ontwikkeling.

Er komt steeds meer aandacht voor duurzaam goederentransport. Zo maken de ondernemingen Waterman Onions en McCain gebruik van de binnenvaart voor de aan- en afvoer van hun producten. Wat de twee bedrijven aan elkaar verbindt? Een waterweg tussen Vlissingen, Rotterdam en Lelystad.

Lees het hele artikel (PDF), klik hier. 

Binnenvaart biedt JAWA Food flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid

JAWA Food heeft duurzaamheid als uitgangspunt

JAWA Food levert een uitgebreid assortiment landbouwproducten in flexibele verpakkingen, al naar gelang de wensen van de specifieke markt. Dit gebeurt wereldwijd, van inkoop tot in de haven van bestemming. Daarbij ontzorgt JAWA Food de klant, door ook het volledige transport te verzorgen. Leverbetrouwbaarheid staat centraal in de filosofie, met duurzaamheid als uitgangspunt. Het is dus volkomen logisch dat Jawafood bij voorkeur gebruik maakt van de binnenvaart.

Klik hier en lees het hele artikel.

McCain kiest voor de Agrifood+ Express

McCain Foods produceert in Lewedorp aardappel-gerelateerde producten. Deze worden opgeslagen in Lineage haar vrieshuizen verspreid over Europa.  Jaarlijkse rijden er 3000 vrachtwagens in 1 richting tussen McCain Lewedorp en Lineage Lelystad en 4300 vrachtwagens tussen Rotterdam en Lineage Lelystad.

Klik hier en lees het hele artikel.

Meer info over de Joint Corridors AgriFood+ Express:


Regio Flevoland:
Grant Pinkney, CTU
E-mail: gpinkney@ctu.nl

Regio Zeeland:
Fred Compeer, Kloosterboer
E-mail: fred.compeer@kloosterboer.nl

Joint Corridor:
Remco de Rijke, Zeeland Connect
E-mail: remcoderijke@impulszeeland.nl