Bedrijfsbezoeken Tip ronde bezoek Diverto

Tip ronde bezoek Diverto

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

DARE2SHARE // TALENT INNOVATION POOL โ€“ Op bezoek bij Diverto

Voor de vierde en laatste bijeenkomst van deze TIP-ronde waren we op bezoek bij Diverto Technologies BV. Toch een leuk voordeel als je bij Zeeland Connect aangesloten bent, dat je dan ineens toegang krijgt tot een vertrouwelijke demo!
ย 
Leonard Huissoon vertelde vol passie over de ontwikkeling bij Diverto: een innovatief bedrijf uit Goes dat een zero-emissie platform ontwikkelt in een project met andere Zeeuwse bedrijven en kennisinstellingen en ook samen met TNO. Dit platform is geschikt om een breed scala aan taken te ondersteunen: maaien, graven, hout versnipperen of sneeuw schuiven. Deze veelzijdige machines met diverse wisselbare hulpstukken vervangt dus verschillende machines en dat is een groot voordeel voor potentiรซle afnemers zoals aannemers, hoveniers, gemeentes, waterschappen etc. Een extra voordeel is dat deze machine ook zelfstandig verplaatsbaar is op hogere snelheid dan dieselmachines en dat scheelt dus enorm in transport. En dat allemaal zero-emissie: zowel batterij als waterstof variant wordt ontwikkeld met focus op de powertrain.

Josip Fernezir, student aan HZ University of Applied Sciences, doet vooral onderzoek naar de scenarioโ€™s en kosten hoe het voertuig opgeladen kan worden. Het opladen tot 350kWh heeft ook zo zijn uitdagingen. Moet dat via een openbaar laadpunt, op het depot van de aannemer of gemeente, via een hub nabij de bouwplaats of moet er een mobiel oplaadpunt zijn? En wat zijn de mogelijkheden bij waterstof?

Je leest het, dit was weer een interessante sessie. En een mooie om de TIP-ronde af te sluiten!

Wil je ook deelnemen aan TIP? De laatste TIP-ronde start in september 2022. Voor meer informatie neem je contact op met Remco de Rijke(remcoderijke@impulszeeland.nl).

 

๐˜‹๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆย ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ตย ๐˜ช๐˜ดย ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญย ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏย ๐˜‹๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ2๐˜š๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆย ๐˜ฆ๐˜ฏย ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ตย ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆย ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌย ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ๐˜ตย ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณย ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ตย ๐˜Œ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ดย ๐˜๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ดย ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณย ๐˜™๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆย ๐˜–๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ,ย ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ตย ๐˜™๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ,ย ๐˜ฅ๐˜ฆย ๐˜—๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ช๐˜ฆย ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅย ๐˜ฆ๐˜ฏย ๐˜—๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ช๐˜ฆย ๐˜“๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜จ

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke stromen en verbindingen

Zero emissie logistiek

Digitalisering en robotisering

Autonoom transport