Bedrijfsbezoeken Verladerskring Kanaalzone bezoekt Dow

Verladerskring Kanaalzone bezoekt Dow

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

𝗩𝗲𝗿𝗹𝗮𝗱𝗲𝗿𝘀𝗸𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗞𝗮𝗻𝗮𝗮𝗹𝘇𝗼𝗻𝗲 𝗼𝗽 𝗯𝗲𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗯𝗶𝗷 𝗗𝗼𝘄 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗹𝘂𝘅

We organiseren 4 keer per jaar de Verladerskring Kanaalzone. Tijdens de eerste bijeenkomst van 2023 waren we te gast bij Dow Benelux in Terneuzen. We begonnen ons bezoek met een presentatie over Dow in het Dow Diamond Center, het in 2019 geopende moderne kantoor dat zo’n 1.000 werkplekken heeft. Er werken in Terneuzen bij Dow ongeveer 3.550 medewerkers verdeeld over R&D, de fabrieken en ondersteunende diensten op kantoor. 

Met 16 fabrieken is Dow Terneuzen de op één na grootste productielocatie van Dow wereldwijd. Koolwaterstoffen worden in de krakers verwerkt tot bouwstenen die op hun beurt in andere fabrieken worden omgevormd tot bijvoorbeeld Polyethylene of Polyurethanes. In totaal worden er meer dan 800 producten geproduceerd die bijvoorbeeld terugkomen in matrassen, auto interieurs, verpakkingsmateriaal en nog vele andere toepassingen. 

We sloten af met een zeer interessante rondleiding waar we ook uitleg kregen over de logistieke operatie. Er wordt gebruik gemaakt van diverse modaliteiten: zeeschepen, binnenvaart, rail, truck en pijpleiding. We hebben ook gezien wat Dow doet aan verduurzaming en de omgeving. Bijvoorbeeld het hergebruik van water, het project PATH 2 ZERO voor het CO2 neutraal maken van de productiefaciliteiten en het natuurlijk saneren van het terrein waar een oude fabriek stond middels populieren bomen. Bedankt voor de leuke en interessante tour Ed Bobelyn!

Voor meer informatie over de duurzaamheidsprojecten van Dow in Terneuzen kijk je op https://dowcircles.nl/.

Met Ed Bobelyn van Dow Benelux| Wilco de Zwart van Outokumpu | Angelique Buys van Vlaeynatie BV | Hans Durinck van Katoen Natie | Ilona van Drongelen van Ovet BV | Gijs Kramer van Heros Sluiskil B.V. | Hanna Dekker van ICL Group | Bart Smet en Christian Brakman van Ravago | Kate Verslype van North Sea Port | Remco de Rijke van Impuls Zeeland

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke stromen en verbindingen

Zero emissie logistiek

Digitalisering en robotisering

Autonoom transport