Verladerskring Kanaalzone – te gast bij Yara in Sluiskil

Op 29 november zijn we te gast bij Yara International in Sluiskil

Verladerskring Kanaalzone – te gast bij Yara in Sluiskil

Zeeland Connect organiseert 4x per jaar de Verladerskring Kanaalzone. Een zeer succesvol netwerkmoment: tijd om elkaar te ontmoeten en ontwikkelingen te delen. 

Op 29 november zijn we tussen 15 en 17 uur te gast bij @Yara International in Sluiskil. Naast de vaste leden van de kring zijn deze keer ook andere geïnteresseerden welkom om aan te sluiten. Het thema van deze middag is georganiseerde criminaliteit en de wijze waarop criminelen misbruik kunnen maken van de transportsector. 

Naast een rondleiding op het terrein van Yara staat er een sessie van @Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland op het programma. Iedere crimineel heeft transport nodig. Nederland is vanuit logistiek opzicht interessant voor criminele organisaties als doorvoerland voor alle soorten drugs en andere illegale goederen. Door de strategische ligging ten opzichte van de havens van Antwerpen, Rotterdam en Vlissingen, zijn met name in Zeeland West-Brabant de uitwassen van de cocaïnehandel merkbaar. Transportbedrijven zijn bij de handel van drugs en andere illegale goederen vaak onbewust, en soms bewust, betrokken. De smokkel van illegale goederen brengt geweld met zich mee en ondermijnt de transportsector en de overheid. De groei van drugssmokkel via de transportsector kan een halt worden toegeroepen door samenwerking met de sector zelf. Dit gebeurt onder de vlag van het programma ‘Transport Facilitated Organized Crime’ #TFOC. Hoe dat gebeurt en wat je daar zelf in kunt doen? Dat hoor je op 29 november. 

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via Remco de Rijke


#samensterktegenondermijning #stronglogistics