Nieuws Waterstof en mobiliteit twee interessante bijeenkomsten

Waterstof en mobiliteit twee interessante bijeenkomsten

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Resato op bezoek in Vlissingen

Binnen het OPZuid-project Zero Emissie Transport doen we onder andere onderzoek naar waterstof in de mobiliteit. Innoveren doen we samen en daarom gaan we graag met elkaar in gesprek. Zo ontvingen we Gerard Schuiringa van Resato in Vlissingen. Gerard gaf een toelichting op de ontwikkelingen rondom waterstof en nam ons mee in de aanpak en oplossingen van Resato: hoe kan een station eruit zien, hoe werkt het en wat zijn de aandachtspunten. Daarna volgde er een zeer interessante discussie rondom invulling van de business case en de voorwaarden om langdurig te blijven bestaan (ook na subsidie).

 

KWR Water Research Institute 

We zijn ook op bezoek geweest bij KWR Water Research Institute in Nieuwegein. KWR doet onderzoek naar een lokale waterstofketen en heeft een slow fill installatie op het terrein. Ron Bol is via Hysolar betrokken bij de bouw van een elektrolyser en waterstof tankstation in Nieuwegein. Ron adviseert en inspireert graag andere partijen op het gebied van groene waterstof. Een inspirerend bezoek en leuk om de installaties in het echt te zien.

Voor meer informatie zie https://www.zeeland-connect.nl/zero-emissie-transport/of neem contact op met Remco de Rijke van NV Economische Impuls Zeeland (remcoderijke@impulszeeland.nl).

 

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport