Nieuws Digitalisatie met de eCMR van TransFollow

Digitalisatie met de eCMR van TransFollow

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Kotra Logistics: Voorop in Digitalisatie met de eCMR van TransFollow

Kotra Logistics, een marktleider op het gebied van transport, opslag en handling van verse en diepgevroren levensmiddelen, maakt al sinds 2022 gebruik van de eCMR van TransFollow. Met de eCMR zetten zij sindsdien belangrijke stappen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Op jaarbasis verwerkt Kotra Logistics inmiddels zo’n 350.000 digitale vrachtbrieven (eCMR’s) en waren zij in korte tijd overgestapt van papier naar digitaal.

Vermindering van papier en digitalisering logistieke processen

Waar voorheen veel papieren documenten werden gebruikt en er veel tijd verloren ging aan het verwerken van deze papieren, heeft Kotra nu een duidelijke stap gezet naar een meer duurzame en efficiënte aanpak dankzij de implementatie van TransFollow.

Leo van Dillen, COO bij Kotra Logistics: “Het digitaliseren van vervoersdocumenten is belangrijk, omdat het heel veel kost om de papierstroom te verwerken. Ook zijn er de laatste jaren minder arbeidskrachten beschikbaar op de markt en groeien we als bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om extra medewerkers in dienst te nemen, om alle papieren te verwerken. Maar wij kozen juist voor digitalisering, waardoor je dit proces volledig automatiseert en wij efficiënter kunnen werken.”

Overstap van papier naar digitaal

Kotra Logistics heeft de voorbereiding en implementatie grotendeels zelf verzorgd, met daarbij ondersteuning van Beurtvaartadres. De reacties op de overstap naar digitaal zijn vaak afwachtend aan het begin. “Maar als men er een paar dagen mee aan het werk is, krijg je positieve en enthousiaste geluiden terug” aldus Henry van Hartingsveldt, transportplanner en projectleider bij Kotra Logistics.

Ook voor chauffeurs is de overstap van papier naar digitaal prettig verlopen. Zo vertelt Sander Nieuwdorp, chauffeur bij Kotra Logistics: “De overstap heb ik als prettig ervaren en ging vrij soepel. Een groot voordeel voor mij en andere chauffeurs is dat je niet meer met een berg papier op pad hoeft te gaan, maar je nu alle informatie in één app hebt.”

Ambities met verder digitaliseren

Voor wat betreft ambities qua digitalisering, is Kotra Logistics de komende tijd nog meer van plan. Leo van Dillen vertelt hierover: “We willen de orderverwerking nog verder gaan digitaliseren. Maar ook andere handmatige processen, zoals het urenregistratiesysteem, zouden we verder willen digitaliseren en vervolgens willen integreren in TransFollow. De komende periode staat dus volledig in het teken van het continueren en stabiliseren van hetgeen dat we hebben.”

Meer informatie

In een video interview met Beurtvaartadres, wat een exclusief distributeur is in Nederland van TransFollow, delen COO Leo van Dillen, transportplanner en projectleider Henry van Hartingsveldt en chauffeur Sander Nieuwdorp van Kotra Logistics hun verdere ervaringen met de eCMR. 

Voor meer informatie over de eCMR van TransFollow, neem contact op met Juliëtte Roos, Senior Accountmanager van Beurtvaartadres, via jroos@beurtvaartadres.nl of telefonisch via 06 8174 8181.  Of ga naar www.beurtvaartadres.nl/ecmr-transfollow.

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport

Adres:

Zeeland Connect
Edisonweg 37 D1,
4382 NV Vlissingen

© IBC Communicatie 2024 voor Zeeland Connect