Nieuws Jaarcongress Zeeland Connect 2019

Jaarcongress Zeeland Connect 2019

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Jaarcongres Zeeland Connect 2019

Tijdens het jaarlijks terugkerend congres van Zeeland Connect staat de logistiek in Zeeland centraal.

Bijna 200 deelnemers uit de Zeeuwse logistieke sector en daarbuiten bezochten vandaag themasessies in en het inspiratieplein en de Logistiek Prijs Zeeland 2019 werd uitgereikt. Ook was er volop aandacht voor de toekenning van twee OPZuid subsidies voor projecten door Zeeland Connect ingediend: Zero Emission en Living Lab Autonoom Transport Zeeland. Met de twee projecten is een totale waarde van 5,7 miljoen Euro gemoeid. Afsluiter van deze inspirerende dag was filosoof, trendwatcher en TEDX spreker Ruud Veltenaar.

Uitreiking Logistiek Prijs Zeeland
John Dane (voorzitter Zeeland Connect) reikte tijdens het jaarcongres de Logistiek Prijs Zeeland 2019 uit.  MSP Onions was voorgedragen en door de Stuurgroep van Zeeland Connect gekozen tot winnaar 2019. Het Zeeuwse familiebedrijf MSP Onions wint een geldbedrag van 5000,- ter besteding aan hun innovatie. De keuze is op MSP Onions gevallen vanwege:

INNOVATIE De innovatieve interne logistiek van hun nieuw gebouwde fabriek. Een doorbraak op het gebied van foodlogistiek waarbij alle processen volledig geautomatiseerd zijn.

SAMENWERKING Terwijl ze zelf middenin het proces  van bouwen van hun nieuwe fabriek zaten, zijn ze ook een belangrijk samenwerkingspartner in het Autonoom Transport project.

AMBASSADEUR MSP Onions fungeert als ambassadeur voor Zeeland op het gebied van innovatieve foodlogistiek.

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport