Jaarcongres Zeeland Connect 2019

Jaarcongres Zeeland Connect 2019

Tijdens het jaarlijks terugkerend congres van Zeeland Connect staat de logistiek in Zeeland centraal.

Bijna 200 deelnemers uit de Zeeuwse logistieke sector en daarbuiten bezochten vandaag themasessies in en het inspiratieplein en de Logistiek Prijs Zeeland 2019 werd uitgereikt. Ook was er volop aandacht voor de toekenning van twee OPZuid subsidies voor projecten door Zeeland Connect ingediend: Zero Emission en Living Lab Autonoom Transport Zeeland. Met de twee projecten is een totale waarde van 5,7 miljoen Euro gemoeid. Afsluiter van deze inspirerende dag was filosoof, trendwatcher en TEDX spreker Ruud Veltenaar.

Uitreiking Logistiek Prijs Zeeland
John Dane (voorzitter Zeeland Connect) reikte tijdens het jaarcongres de Logistiek Prijs Zeeland 2019 uit.  MSP Onions was voorgedragen en door de Stuurgroep van Zeeland Connect gekozen tot winnaar 2019. Het Zeeuwse familiebedrijf MSP Onions wint een geldbedrag van 5000,- ter besteding aan hun innovatie. De keuze is op MSP Onions gevallen vanwege:

INNOVATIE De innovatieve interne logistiek van hun nieuw gebouwde fabriek. Een doorbraak op het gebied van foodlogistiek waarbij alle processen volledig geautomatiseerd zijn.

SAMENWERKING Terwijl ze zelf middenin het proces  van bouwen van hun nieuwe fabriek zaten, zijn ze ook een belangrijk samenwerkingspartner in het Autonoom Transport project.

AMBASSADEUR MSP Onions fungeert als ambassadeur voor Zeeland op het gebied van innovatieve foodlogistiek.

 

Foto’s Jaarcongres 2019