Living Lab Autonoom Transport

Workshop Rijden Op De Openbare Weg

LIVING LAB AUTONOOM TRANSPORT
Workshop Rijden Op De Openbare Weg


Wat komt er kijken bij veilig, autonoom rijden op de openbare weg? Maarten van Oeveren van HZ University of Applied Sciences praatte ons bij tijdens de workshop die we in het kader van het OPZuid-project Living Lab Autonoom Transport organiseerden. Het leverde interessante inzichten op!

๐—Ÿ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฏ ๐—”๐˜‚๐˜๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜
We hebben vorig jaar een autonome terminaltrekker ontwikkeld en succesvol beproefd op de terminal van Lineage Logistics in Vlissingen. We doen binnen het project Living Lab Autonoom Transport ook uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheid om โ€˜in het echtโ€™ te opereren. Het gaat hier om testen van zelfrijdende logistieke voertuigen op de openbare weg of afgesloten terrein, met inmenging van externe factoren als medeweggebruikers, zowel autonoom als niet autonoom en langzaam en snelverkeer, fietsers en voetgangers.

๐—ช๐—ผ๐—ฟ๐—ธ๐˜€๐—ต๐—ผ๐—ฝ
Maarten legde ons tijdens de workshop uit welke veiligheidsvraagstukken spelen bij autonoom transport. Deze zijn in het kader van het project door het lectoraat Supply Chain onderzocht.

๐—ฅ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ด
De volgende stap in het project is rijden over de openbare weg, op een route tussen de terminal van Lineage en MSP Onions, een grote exporteur van uien en aardappels. Hierbij krijgen we te maken met praktijksituaties die essentieel zijn voor het herkennen van risico’s in het verkeer en het onderzoeken van veiligheidsmaatregelen. Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor het vervolg!

๐—ข๐—ผ๐—ธ ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป?
In Zeeland hebben we de ruimte en logistieke setting om dit soort experimenten uit te voeren! Zeeland Connect is het innovatienetwerk dat logistiek Zeeland verbindt. Wil je als Zeeuwse ondernemer ook aansluiten om innovaties zoals autonoom transport sterk(er) te positioneren? Laten we dan eens kennismaken!

Stimulus Programmamanagement | Provincie Zeeland | Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat | Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat | Impuls Zeeland | HZ University of Applied Sciences | Veiligheidsregio Zeeland | Waterschap Scheldestromen | Gemeente Borsele

๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต ๐˜“๐˜ช๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜“๐˜ข๐˜ฃ ๐˜ˆ๐˜ถ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜›๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜Œ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ด ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜™๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜–๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ, ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜™๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜—๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ, ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜–๐˜—๐˜ก๐˜ถ๐˜ช๐˜ฅ.