Nieuwe deeltijdopleiding Logistiek

Nieuwe deeltijdopleiding Logistiek helpt sector vooruit

De logistieke sector verandert en innoveert snel. Daarvoor zijn logistieke professionals nodig. De nieuwe tweejarige deeltijdopleiding Logistiek van HZ University of Applied Sciences in Vlissingen sluit daarop aan: Energietransitie, hergebruik, big data, drones, robotisering, digitalisering en inflatie zijn ontwikkelingen die de logistieke sector dwingt om producten en diensten te vernieuwen, maar ook in personeel. 

 

 

Logistiek professionals

“Met deze nieuwe opleiding kunnen wij inspelen op deze sterk groeiende vraag naar logistieke professionals,” zegt Bart Bosma, Programma coördinator Logistics Engineering aan HZ University of Applied Sciences. “Deze afgestudeerde professionals gaan ervoor zorgen dat er efficiënte verbinding worden onderhouden binnen de diverse logistiek ketens, bijvoorbeeld met nieuwe achterlandverbindingen, toeleveranciers of afnemers. Hiermee wordt er bijgedragen aan het versterken van de concurrentiepositie door slimme logistiek binnen het bedrijf. Dit komt ten goede aan het vestigingsklimaat in Zeeland.”

 

Deeltijd hbo-opleiding Logistiek

Vanaf september 2022 biedt HZ University of Applied Sciences de nieuwe deeltijd hbo-opleiding Logistiek aan. Het is een Associate degree-opleiding op hbo-niveau vijf. Het is onderwijs is flexibel en de opleiding duurt doorgaans twee jaar. Wil je meer informatie? Bezoek de Open Dag op 2 april op de HZ in Vlissingen.