Home » Projecten » Archief » Uniforme Aanmelding Binnenvaart

Uniforme Aanmelding Binnenvaart

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Uniforme Aanmelding Binnenvaart

Uniforme Aanmelding Binnenvaart Beter Benutten – afgerond

Voor binnenvaartschepen die de Zeeuwse havens en terminals aandoen is snelle doorstroming en efficiënte afhandeling van de lading van essentieel belang. Ook het havenbedrijf Zeeland Seaports en de eigenaren van de terminals willen graag eerder en beter inzicht in de te verwachten schepen zodat zij een optimale steigerplanning kunnen maken. Slimme inzet van ICT kan daarbij helpen. Binnen dit project is het zogenaamde Uniforme Aanmelding Binnenvaart (UAB) systeem geïntroduceerd. Dit is een vooraanmeldingservice via internet voor tankterminals, barge operators en schippers van tankschepen. Aanmeldinformatie kan onderling op een makkelijke manier en snel worden uitgewisseld. Op dit moment is het systeem geïmplementeerd bij Zeeland Refinery, OilTanking, Dow Terneuzen en Zeeland Seaports.

Betrokken partijen

NV Economische Impuls Zeeland, Bureau Telematica en de binnenvaartorganisatie BLN-Schuttevaer.

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport