Nieuws Sector matcht capaciteit tijdens coronacrisis

Sector matcht capaciteit tijdens coronacrisis

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Sector matcht onder- en overcapaciteit tijdens coronacrisis

 

Terwijl transportbedrijven die werken voor supermarkten kampen met ondercapaciteit, is er bij logistiek dienstverleners in de horeca sprake van overcapaciteit. Brancheorganisaties als TLN en evofenedex willen die bedrijven kosteloos aan elkaar koppelen, om zo vraag en aanbod te matchen. 

Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport en Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex slaan de handen ineen om de sector met slimme oplossingen te ondersteunen bij de continuïteit van de bedrijfsvoering. De organisaties zeggen blij te zijn met de toegezegde overheidssteun. “Maar er is meer nodig”, schrijven ze in een verklaring. “Het is van groot belang dat zoveel mogelijk werkgevers hun bedrijf kunnen voortzetten en dat daardoor werknemers werk en inkomen kunnen behouden. We zoeken daarbij naar concrete en praktische oplossingen.” 

Samenwerken via STL

Een van die oplossingen is het koppelen van vraag en aanbod. Via het mobiliteitscentrum bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) kunnen bedrijven hun oproep plaatsen. STL brengt de ontstane vraag en het aanbod kosteloos bij elkaar.  Bedrijven en werknemers kunnen zich aanmelden via www.stlwerkt.nl/wijhelpenelkaar.

De brancheorganisaties stellen dat het mobiliteitcentrum een van de eerste stappen is om de werkgelegenheid in de sector te waarborgen. Andere initiatieven zijn nog in de maak.

ACM versoepelt concurrentieregels

Al eerder liet waakhond ACM weten door de coronacrisis soepeler om te gaan met de concurrentieregels. Supermarkten kunnen elkaar informeren over de voorraden en logistiek dienstverleners mogen samenwerken om levensmiddelen vervoerd te krijgen. “Dit zijn bijzondere omstandigheden die vragen om bijzondere oplossingen”, aldus bestuursvoorzitter Martijn Snoep. “Maar ga niet verder dan noodzakelijk is om de crisis te bezweren.”

 

bron: www.logistiekprofs.nl

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport