Home » Projecten » Archief » Barge Connect

Barge Connect

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Barge Connect

Beter Benutten Vaarwegen In Barge Connect werken publieke en private partijen samen om de tankvaart in de Zeeuwse regio te optimaliseren. Het gaat daarbij om de binnenvaart. In eerste instantie ligt de focus op het beter benutten van wacht- en ligplaatsen. Het unieke van de aanpak is dat verladers, vervoerders, vaarwegbeheerder en haven hier samen optrekken om concrete problemen op te lossen door sneller en vaker informatie uit te wisselen. Het gaat om het voorkomen van piekbezetting van wacht- en ligplaatsen. Verkend wordt of planningen van transport en afhandeling beter op elkaar zijn af te stemmen door meer data te delen.

Het doel van dit project is in eerste instantie het beter benutten van de bestaande capaciteit van lig- en wachtplaatsen van de Zeeuwse binnenvaartcorridor. Het resultaat is een beter voorspelbare en betrouwbare vervoersmodaliteit en meer veiligheid op de vaarweg. Tegelijkertijd versterkt het initiatief de samenwerking tussen de vaarwegbeheerder (Rijkswaterstaat), de haven (Zeeland Seaports), de bedrijven (o.a. Zeeland Refinery en Dow Benelux) en de vervoerders (Koninklijke BLN-Schuttevaer). Ook de HZ University of Applied Sciences participeert. Provincie Zeeland maakt het initiatief mogelijk. Vanuit Zeeland Connect wordt aangestuurd op het aansluiten van meer (Zeeuwse) programmapartners.

Betrokken partijen

Rijkswaterstaat, Zeeland Seaports, Zeeland Refinery, Dow Benelux, Koninklijke BLN-Schuttevaer, HZ University of Applied Sciences, Provincie Zeeland

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport