Home » Projecten » Archief » Zeeland Centric Logistics

Zeeland Centric Logistics

Wie kan zich aansluiten bij
Zeeland Connect?

Ben jij als vervoerder, verlader, logistiek dienstverlener of terminal actief in de logistiek? Of ben je actief in de bouw, productie of een andere sector met een eigen warehouse of voertuigen? Sluit je dan aan bij Zeeland Connect.

Agenda

Bekijk hier onze agenda voor de komende periode

Zeeland Centric Logistics

Strategie & Innovatie – afgerond

De wereld verandert snel, en daarmee ook de logistieke ketens. De wereldbevolking groeit en wordt rijker, consumptie stijgt en de afvalberg ook. Grondstoffen en energie worden echter steeds schaarser en dus worden oplossingen gezocht in een meer circulaire economie, met een belangrijke rol voor chemie, hightech en agri&food. Dit heeft belangrijke consequenties voor de logistieke sector. De relevantie van logistiek voor de Zeeuwse economie is al groot, maar kan nog groter worden. Door de TU Eindhoven zijn een aantal kansrijke ontwikkel- en acquisitierichtingen in kaart gebracht die passen binnen het concept van Port Centric Logistics. In dit concept staat het toevoegen van waarde aan mondiale goederenstromen centraal die via de Zeeuwse havens Europa bereiken en vervolgens vanuit Zeeland naar de Europese consumentenmarkt gaan. Zeeland is goed gepositioneerd om sterk te ontwikkelen in het Port Centric Logistics concept door de combinatie van zeehaven, multimodale achterlandverbindingen, de nabijheid van een grote afzetmarkt, en ruimte om te ondernemen. Kansrijke richtingen moeten nog verder worden uitgediept en geconcretiseerd. Dit wordt meegenomen in de nieuwe projectagenda van Zeeland Connect.

Nieuws

Congestieonderzoek Zeeland

Congestieonderzoek Zeeland

Nieuwe ruimte op het net voor grootverbruikers elektriciteitsnet Zeeland, onvoldoende om de gehele wachtlijst op te lossen. Onderzoek van landelijk netbeheerder TenneT in samenwerking met…

read more
Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Netwerkbijeenkomst Adri&Zoon

Rondleiding bij Adri & Zoon op 30 mei.
30 mei waren we op bezoek bij Adri & Zoon Yerseke voor een uitstekend verzorgde netwerkbijeenkomst en rondleiding in het bedrijf.

read more
Verladerskring bij DSV

Verladerskring bij DSV

Verladerskring Noord bezoekt DSV – Global Transport and Logistics. Gisteren was de allereerste bijeenkomst van de nieuwe verladerskring `Noord` bij DSV Solutions in Tholen.

read more

Innovatielijnen Zeeland Connect

Logistieke Stromen en Verbindingen

Zero Emissie Logistiek

Digitalisering en Robotisering

Autonoom Transport